Stacks Image 5

Gratulerer med 30 år gatelangs!

Stacks Image 244
Kjære Natteravn!

Å bry seg er å bry seg om. Natteravnene har gjennom 30 år brydd seg om andre. Dette har dere gjort med engasjement, omsorg og tålmodighet, på steder og til tider på døgnet når andre voksne sover.
Natteravnene har i mange situasjoner vært føre var og forhindret at ungdom havner i konflikter, vold og annen kriminalitet. I fagterminologien kalles dette for god situasjonell forebygging. Trygge samfunn bygges nedenfra, ikke minst ved hjelp av frivillige aktører som dere.

Natteravnene er et av de beste eksemplene på frivillig innsats i Norge. Over 750 000 foreldre og besteforeldre har bidratt til å gjøre samfunnet tryggere, og det finnes nå over 400 natteravngrupper rundt om i landet. Uten innsats fra frivillige som Natteravnene, ville mange lokalsamfunn manglet et slikt viktig trygghetsskapende nettverk.

Den frivillige ulønnede innsatsen som utføres i Norge tilsvarer om lag 120 000 årsverk. Frivillighet er likevel så mye mer enn årsverk. Frivillighet vitner om et samfunn hvor mennesker tror på og tar ansvar for hverandre. Frivilligheten vitner om et samfunn som bryr seg. Å bry seg handler om å hegne om viktige verdier, å bry seg om er i praksis å ta vare på andre.

Takk for alt dere står for og det dere gjør i praksis. Gratulerer med 30-årsdagen!

Med vennlig hilsen
Erna Solberg, statsminister (H)
Stacks Image 254
En hilsen til Natteravnene

Også Norge opplever nå en krise som berører oss alle. Vi bryr oss om hverandre og liv og helse er i fokus. Det er vårt håp at vi kommer gjennom krisen med færrest mulig dødsfall.

Så begynner hverdagen igjen, og på ny trenger vi Natteravnene og andre som redder liv og helse i hverdagen. I krise er det lett å mane til dugnad, men Natteravnene har stått på, også i det stille, natt etter natt i mange, mange år, mens vi andre har sovet trygt.

Natteravnene har ikke bare reddet liv og helse der og da, men de har også reddet mange ut av kriminalitet og inn i et verdig liv.

Med vennlig hilsen
Fabian Stang
Stacks Image 249
Gratulerer med dagen!

Natt til 1. mai for 30 år siden møttes de første Natteravnene her ved Oslo rådhus. Rundt 300 personer var klare til å gå den første runden i Oslo by. Fra oppstarten har Natteravnene vokst fra en gruppe i Oslo sentrum, til å være på plass i alle bydeler, og mange kommuner i hele Norge. Selv har jeg gått Natteravn mange ganger, både i egen bydel da mine barn var yngre og i Oslo sentrum i senere tid.

Natteravnenes visjon er at godt synlige, ansvarlige voksne ute i gatene virker forebyggende på rus, vold og kriminalitet. Mange ildsjeler og frivillige har i disse 30 årene bidratt til at Oslo er den trygge byen vi kjenner. Natteravnenes flotte innsats har ført til at de er naturlige innslag i mange store arrangementer i byen, som Norway Cup og Skifestivalen i Holmenkollen. I 2018 var Natteravnene med å lansere jentetaxi med gratis skyss. Jeg hadde selv gleden av å få lov til å være sjåfør for jentene.

Da coronapandemien slo til var Natteravnene kun borte fra gatene i to uker før de igjen gikk gatelangs. På vegne av byen vår er jeg veldig takknemlig for at Natteravnene er på plass, slik at ikke de som må være ute er overlatt til seg selv. Jeg vil også råde mine FB-venner til å melde seg som frivillig natteravn, det er et viktig og veldig hyggelig arbeid. Tusen takk til alle natteravner for en fantastisk innsats gjennom 30 år. Dere gjør at vi alle kan føle oss trygge.

Gratulerer med jubileet, og lykke til med de viktige vandringene langs Oslos gater.

Med vennlig hilsen
Marianne Borgen, ordfører i Oslo
Kontaktinformasjon:
Besøksadresse:
Storgata 28A, 0184 Oslo
(inngang Lybekkergata)
Telefon: 23 00 21 20
E-mail: post@natteravnene.no
Choose a location
Natteravnene
59.913826, 10.752600

Nyheter om Natteravnene fra norske nettsteder

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.