Stacks Image 5

Pressemelding fra Natteravnene - 25. mars 2020:


Natteravnene vil i begrenset omfang opprettholde sin tilstedeværelse i det offentlige rom under pandemien.

Natteravnene besluttet 12. mars å anbefale opphør av all Natteravn-virksomhet under pandemien. Vi har imidlertid fått flere henvendelser fra bl.a. foreldre som ser et klart behov og ønsker å bidra.

Konkret består behovene i tilstedeværelse i lokalmiljøer for å minne spesielt unge mennesker om å myndighetenes smitteverntiltak. Dessverre har vi også fått med oss at det har vært uønskede hendelser i Oslo sentrum, som en direkte følge av at det er få mennesker i gatene. Vi ønsker derfor å være synlige i bybildet.

Etter dialog med Folkehelseinstituttet og politiet samt vurdering av behov, har vi derfor besluttet å anbefale en begrenset aktivitet under pandemien. Det sier generalsekretær i Natteravnene, Lars Norbom. Han understreker at det er opp til hver enkelt gruppe om de ønsker å vandre og at aktiviteten skal skje innenfor rammen av myndighetenes smittevernstiltak.

Vår tilstedeværelse vil bli gjennomført på følgende måte

Oslo sentrum:
Natteravnenes tre profilerte biler benyttes i sentrum og skal være enmannsbetjent. Disse bemannes med frivillige som ikke er avhengige av offentlig transport til og fra sentrum. Bilene kommuniserer gjennom handsfree gruppesamtale på iPhone. Berøringsflater desinfiseres med overflatesprit før og etter kjøring. Politiet tilkalles ved uønskede hendelser.

Et begrenset antall grupper a tre personer, bestående av frivillige som ikke er avhengige av offentlig transport for å komme til og fra vandringer. Vandrerne skal holde 2 meters avstand til hverandre.

MC-ravner:
MC-ravner kan kjøre i sitt område. Det skal benyttes hansker ved håndtering av refleksvest. Annet felles-utstyr droppes.

Lokale grupper:
Lokale grupper kan gå i grupper på inntil tre personer, forutsatt at vandringen ikke innebærer behov for bruk av offentlig transport til, fra eller under vandringen. Det skal holdes minst to meters avstand mellom de gående. All håndtering av refleksvester skal skje med hansker når vestene tas av og på.

Kontaktperson Natteravnene: Generalsekretær Lars Norbom 907 39 347 - lars@natteravnene.no
Kontaktinformasjon:
Besøksadresse:
Storgata 28A, 0184 Oslo
(inngang Lybekkergata)
Telefon: 23 00 21 20
E-mail: post@natteravnene.no
Choose a location
Natteravnene
59.913826, 10.752600

Nyheter om Natteravnene fra norske nettsteder

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.